Všeč so mi ljudje, ki vibrirajo, ljudje, na katere ni potrebno pritiskati, katerim ni potrebno reči, da naredijo stvari, ampak vedo, kaj morajo narediti in to delajo. Ljudje, ki negujejo svoje sanje, dokler te sanje ne prevladajo v njihovi lastni resničnosti. Všeč so mi ljudje, ki so sposobni, da prevzamejo nase posledice svojih dejanj, ljudje, ki tvegajo gotovo za negotovo, da gredo za sanjami, ki dovolijo pobegniti od razumnih nasvetov, tako da pustijo rešitve v rokah našega očeta…

Všeč so mi ljudje, ki so pravični do drugih ljudi in do sebe, ljudje, ki se veselijo novega dneva, drobnih stvari, ki obstajajo v njihovem življenju, ki živijo vsako uro z dobro voljo in dajejo od sebe najboljše, ki so hvaležni, da živijo, da lahko podarijo nasmehe, ponudijo svoje roke in velikodušno pomagajo, brez da bi pričakovali karkoli v povračilo.

Všeč so mi ljudje, ki me znajo konstruktivno in neposredno kritizirati, ampak brez da bi me prizadeli ali ranili. Ljudje, ki so obzirni. Všeč so mi ljudje z občutkom pravičnosti. Takšne imenujem svoje prijatelje. Všeč so mi ljudje, ki poznajo pomen veselja in ga slavijo. Ljudje, ki nas med šalami učijo gledati na življenje s humorjem. Ljudje, ki nikoli ne prenehajo biti otroški. Všeč so mi ljudje, ki s svojo energijo nalezejo druge.

Všeč so mi iskreni in neposredni ljudje, ki so sposobni nasprotovati odločitvam drugih z razumljivimi argumenti. Všeč so mi zvesti in vztrajni ljudje, ki se ne utrudijo, ko gre za dosego ciljev in idej. Všeč so mi ljudje z razsodnostjo, ki se ne sramujejo priznati, da se motijo ali česa ne vedo. Ljudje, ki priznajo svoje napake in se resnično trudijo, da jih ne ponovijo. Ljudje, ki se borijo proti težavam. Všeč so mi ljudje, ki iščejo rešitve.

Všeč so mi ljudje, ki razmišljajo in v notranjosti meditirajo. Ljudje, ki cenijo sebi podobne ne zaradi socialnega stereotipa ali zaradi tega, kako izgledajo. Ljudje, ki ne obsojajo in ne pustijo, da bi obsojali drugi. Všeč so mi ljudje, ki imajo osebnost. Všeč so mi ljudje, ki razumejo, da je največja človekova napaka to, da poskuša iz glave izvleči tisto, kar ne pride iz srca.

Občutljivost, pogum, solidarnost, dobrota, spoštovanje, mirnost, vrednote, veselje, ponižnost, vera, sreča, obzirnost, zaupanje, upanje, hvaležnost, modrost, sanje, kesanje in ljubezen do drugih so bitvene stvari, ki označujejo LJUDI.